Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η ελληνική γειτονιά στην Πράσινη Πόλη του ENERGY FOR LIFE

Οι μαθητές του σχολείου μας με τους δασκάλους τους συζήτησαν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οραματίστηκαν μια πράσινη πόλη, φιλική προς τους κατοίκους και χωρίς καυσαέρια!


Στη συνέχεια τους αποκαλύφθηκε η αποστολή τους για αυτό το μήνα... να σχεδιάσουν μια πράσινη γειτονιά για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ του Enegy For Life!!! Κάθε συνεργαζόμενο σχολείο θα κάνει το ίδιο, οπότε εκτός από την ελληνική γειτονιά, θα δημιουργηθεί η ισπανική, η κροατική, η γαλλική, η πολωνική, η ρουμανική και η ιταλική γειτονιά!!! Μετά από πολλές διαβουλεύσεις, καταλήξαμε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα:


Με τη βοήθεια του ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και του καθηγητή πληροφορικής κ. Βεργεράκη, εκτυπώσαμε σε 3d εκτυπωτή τα σπιτάκια της γειτονιάς μας, το σχολείο μας με τις αυλές του, ένα ημικυκλικό εμπορικό κέντρο, και ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.  Επίσης, με αφρώδες υλικό σε μορφή πλαστελίνης κατασκευάσαμε μια παιδική χαρά και μια πισίνα. 


Βάψαμε τα κτήρια... 




Και σκεφτήκαμε όλες τις λεπτομέρειες της πράσινης γειτονιάς μας, τις οποίες τις κατέγραψε η δασκάλα μας σε QRCODE.

ELECTRIC VEHICLES:

SOLAR DRIVEWAYS:


GEOTHERMAL AND SOLAR ENERGY FOR HOUSES:


COMPOSTING BINS


PUBLIC VEGETABLES GARDEN


ECO FRIENDLY MALL


AGRICULTURAL COOPERATIVE


COOPERATIVE OF RECYCLABLE MATERIALS


PARKING
Όλα έτοιμα για να τα μεταφέρει η ελληνική αποστολή στην Ισπανία. Ο Μανώλης, η Λήδα και η Έμιλυ είναι οι τυχεροί που θα τοποθετήσουν την ελληνική γειτονιά δίπλα στις άλλες της πράσινης πόλης μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχολικών μονάδων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στο αμφιθέα...