Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Εντυπώσεις από τη ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2018!



Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στη Βραδιά Ερευνητή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου – Γουλανδρή Φ.Ι., μετά από πρόσκληση και πάλι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πρωταρχικός στόχος των εκδηλώσεων ήταν η προβολή της σημασίας της έρευνας και καινοτομίας και του έργου των ερευνητών στο ευρύτερο κοινό.
Στο πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνονταν:
-          Παρουσιάσεις για το κλίμα σε φορητό πλανητάριο
-          Επισκόπηση του ουρανού με φορητό τηλεσκόπιο
-          Πειράματα για παιδιά από το πρόγραμμα ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ
-          Πειράματα για παιδιά από παιδιά του σχολείου μας με θέμα τα 4 στοιχεία της φύσης (νερό, αέρα, γη, φως-φωτιά)
-          Βίντεο και ομιλίες για τον καιρό, το κλίμα, αλλά και την κοσμολογία
Ο  κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης Δήμαρχος Δ. Ρεθύμνης, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνου. Ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον Καθ. Μανώλη Πλειώνη με τίτλο «Το σύγχρονο κοσμολογικό πρότυπο», τον Διευθυντή Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ. Κώστα Λαγουβάρδου με τίτλο «Οι βροχές και τα χιόνια στην Κρήτη»,
και τη  Διευθύντρια Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ. Βάσω Κοτρώνη ομιλία με τίτλο «Πρόγνωση καιρού: Γιατί κάνουμε λάθη;».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν 6 συναρπαστικά πειράματα για το νερό την ακτινοβολία, τον αέρα, τα ηφαίστεια κ.λ.π. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά γεμάτη έρευνα, πειράματα, συζητήσεις, παρατήρηση και πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ο ενθουσιασμός των μικρών μαθητών του σχολείου μας ήταν έκδηλος.
Η Βραδιά του Ερευνητή στο Ρέθυμνο, γεμάτη από εργαστήρια, ζωντανές συζητήσεις και ομιλίες κατέδειξε, με την παρουσία όλων, την έμπνευση και το δυναμισμό της έρευνας και της καινοτομίας. Η μεγάλη αυτή γιορτή της επιστήμης και την έρευνας ενισχύει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην έρευνα και την εκπαίδευση, που διαχρονικά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχολικών μονάδων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στο αμφιθέα...