Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

5η Διακρατική Συνάντηση στη Ρουμανία


Δυναμικά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, καθώς πραγματοποίησε την πρώτη του κινητικότητα για φέτος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο «Energy For Life». Το σχέδιο αυτό αφορά στη σύμπραξη σχολείων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την προαγωγή του σεβασμού και της κατανόησης της Φύσης μέσα από απλές δραστηριότητες, ώστε οι πρακτικές του προγράμματος να γίνουν συνείδηση στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών και ενηλίκων. Η σύμπραξη είναι τριετής (2016-19), και φέτος είναι η τελευταία χρονιά πραγματοποίησης του έργου.



 Η πέμπτη διακρατική συνάντηση, που προβλέπει ο σχεδιασμός, έλαβε χώρα από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο σχολείο Scoala Gimnaziala “Elena Doamna” στην πόλη Tecuci της Ρουμανίας. Η συνάντηση αυτή είχε χαρακτήρα οργανωτικό, ώστε να γίνει η ενδιάμεση αξιολόγηση των υλοποιημένων δραστηριοτήτων και των μαθησιακών τους αποτελεσμάτων αλλά και ο προγραμματισμός του πλάνου δράσης μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου, τον Ιούνιο του 2019.



Η επόμενη δραστηριότητα μάθησης και κατάρτισης, με τη συμμετοχή 3 μαθητών μας και 2 δασκάλων, θα φιλοξενηθεί τον Απρίλιο στην Ισπανία από το συντονιστικό σχολείο, ενώ για την έκτη και τελευταία διακρατική συνάντηση τους εταίρους θα υποδεχτεί το ρουμάνικο σχολείο και πάλι, τον Μάιο του 2019.



 Οι τρεις Ελληνίδες εκπαιδευτικοί, Αραβαντινού Λουκία, Σαλαγάρα Μαρκέλλα και Μπατσή Θεοδώρα - υπεύθυνη του προγράμματος-, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας. Επισκέφθηκαν τις τάξεις και παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των μαθητών με τα ήθη και τα έθιμα της χώρας τους. Αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις μαζί με τους/τις συναδέλφους τους από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία και την Πολωνία. Είχαν επίσης την ευκαιρία, όλοι μαζί, να γνωρίσουν στοιχεία της τοπικής παράδοσης και ιστορίας.



Επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία στο Brasov, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κάστρο Bran, περιηγήθηκαν στην πόλη Tecuci και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό της Μουσείο. Η φιλοξενία των Ρουμάνων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ενημέρωση για τα νέα και τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες που ακολουθούν: https://twinspace.etwinning.net/24535/home (κοινό twinspace) http://erasmusenergyforlife.weebly.com/ (κοινή επίσημη ιστοσελίδα) http://energy4lifegr.blogspot.gr/ (ιστολόγιο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για το πρόγραμμα)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Διάχυσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σχολικών μονάδων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στο αμφιθέα...